Ansvarsfullt spelande

Lyckost.se kräver ansvarsfullt spel.

På Lyckost.se vet vi om spänningen och känslorna du får från att spela. Vi uppmuntrar därför alla våra användare att spela ansvarsfullt och att känna till och hålla reda på sina spelvanor. Vi bryr oss om våra spelare och vill göra vad vi kan för att den tid du tillbringar hos oss förblir kul. Du bör aldrig spela för mer än du har råd med, så att spelandet inte får negativ effekt på din ekonomi eller ditt sociala liv.

Nedan har vi sammanställt information och en guide som du kan använda om du är tveksam på om du har kontroll över ditt spelande. Dessutom kräver vi att alla nya spelare anger dagliga, veckoliga och månatliga insättningsgränser. Dessa gränser säkerställer att du inte kan sätta in mer än ett specificerat belopp per dag, vecka och månad. Vi erbjuder även möjligheten att pausa ditt konto via ”kontokylning", vilket innebär att ditt konto kommer att blockeras under en tid, så att du kan pausa ditt spel.

Inloggningsgräns

Det är enkelt att ryckas med och tappa kontroll över tiden när man spelar. Med denna funktion kan du själv ta kontroll genom att bestämma hur många timmar du tillåter dig att spela per dag, vecka eller månad. Du loggas automatiskt ut från Lyckost.se när du nått din gräns.

Spelhistorik

Du har alltid möjlighet att se din spelhistorik, där du enkelt kan få en överblick över dina senaste spelsessioner.

Märker du att du har spelat för mer än du är bekväm med så rekommenderar vi att du kontaktar ett av alternativen nedanför.

Verklighetskontrol

För att hjälpa dig att hålla koll på hur mycket tid du tillbringar hos oss visas regelbundna meddelanden med information om hur länge du har spelat, hur mycket du vunnit/förlorat och satsat, under den tiden.

Självtest

Om du är osäker på ditt spelande så uppmuntrar vi till att du testar dig själv. Det finns olika tester, men vi rekommenderar att du använder följande test som skapats åt oss av en organisation som jobbar med att förminska spelproblem.

lyckost.gamtest.se/

Spelpaus

Från och med 1 januari 2019 finns ett nationellt avstängningsregister, Spelpaus, som drivs av Spelinspektionen. Där kan du stänga av dig från alla spelbolag som har licens i Sverige. Besök: spelpaus.se

Stödlinjen

Stödlinjen är en svensk organisation skapad för att hjälpa problemspelare och deras anhöriga, både på nätet och via telefon. Kontakta dem anonymt för stöd, råd och motiverande samtal.

Spelberoendes Riksförbund

Spelberoendes Riksförbund är en förening av och för missbrukare och deras anhöriga som arbetar för att förebygga och erbjuda hjälp mot överdrivet spelande. Besök hemsidan för att hitta hjälp nära dig.

Skydda minderåriga från spelande

Det är olagligt för någon under 18 års ålder att öppna ett konto på Lyckost.se eller någon annan spelsajt. Från våra marknadsföringsrutiner till interna processer och vår produkt tar vi alla de försiktighetsåtgärder vi kan för att försäkra oss om att vi aldrig riktar in oss på eller engagerar individer under den åldern.

Även om vi gör allt för att se till så att minderåriga inte tillåts spela så är åtkomst till internet enkelt tillgängligt för barn idag och det är bara i samarbete med föräldrar som minderåriga kan lära sig om riskerna om otillåtna sajter. För att hjälpa oss att motverka att ditt barn får tillgång sådana sajter har vi satt samman följande lista med rekommendationer:

  • Logga alltid ut direkt när du är klar med din spelsession
  • Se till att dina kreditkortsuppgifter hålls säkra
  • Spela inte på spelsajter i barns närhet
  • Lär dig mer om föräldralås på dina enheter
  • Lär ditt barn om riskerna med att besöka otillåtna sajter, i synnerhet onlinespelande

Frågor

Om du har några frågor, vänligen kontakta vår kundtjänst.