Ansvarsfullt spelande

Lyckost.se kräver ansvarsfullt spel.

På Lyckost.se vet vi att spänningen och känslorna kan påverka ditt spelande och därför uppmuntrar vi alla våra kunder att vara uppmärksamma på sina spelvanor och att spela ansvarsfullt.

Vi bryr oss om dig och vi gör vad vi kan för att den tid du tillbringar hos oss är och förblir rolig. Du ska aldrig spela för mer pengar än du har råd med och undvika att ditt spelandet har en negativ inverkan på din ekonomi eller ditt sociala liv.

Därför har vi sammanställt information och även en guide nedan, som du kan använda och se om du har kontroll över ditt spelande. Vi kräver dessutom att alla nya spelare anger insättningsgränser per dag, vecka och månad. Dessa gränser säkerställer att du inte kan sätta in mer än det specificerade beloppet per dag, vecka och månad. Vi erbjuder även möjligheten att pausa ditt konto via ”kontoavkylning", vilket innebär att ditt konto blockeras under en tid, så att du kan få hjälp att pausa ditt spelande.

Inloggningsgräns

Det är enkelt att ryckas med och tappa kontroll över tiden när man spelar. Med denna funktion kan du själv ta kontrollen, genom att bestämma hur många timmar du tillåter dig att spela per dag, vecka eller månad. Du loggas automatiskt ut från Lyckost.se när du nått din gräns.

Spelhistorik

Du har alltid möjlighet att se din spelhistorik, där du enkelt kan få en överblick över dina senaste spelsessioner.

Märker du att du har spelat för mer än du är bekväm med så rekommenderar vi att du kontaktar ett av alternativen nedanför: Spelpaus, Stödlinjen eller Spelberoendes riksförbund.

Du är också varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst på telefon 010-750 25 25.

Verklighetskontroll

För att hjälpa dig att hålla koll på hur mycket tid du tillbringar hos oss visas regelbundna meddelanden med information om hur länge du har spelat, hur mycket du vunnit/förlorat och satsat, under den tiden.

Självtest

Om du är osäker på ditt spelande så uppmuntrar vi till att du testar dig själv. Det finns flera olika tester på nätet, men vi rekommenderar att du använder följande test som skapats åt oss av en organisation som aktivt jobbar med att minska problem kring spelande och främja goda vanor.

lyckost.gamtest.se/

Spelpaus

Från och med 1 januari 2019 finns ett nationellt avstängningsregister, Spelpaus, som drivs av Spelinspektionen. Där kan du stänga av dig från alla spelbolag som har licens i Sverige. Besök: spelpaus.se

Stödlinjen

Stödlinjen är en svensk organisation skapad för att kunna prata om spelvanor, ansvarsfullt spelande och spelproblematik. Man kan även kontakta dem som anhörig om man oroar sig för någons spelande. Kontakta dem för stöd, råd och motiverande samtal via nätet eller på telefon 020-81 91 00. Det kan göras anonymt.

Spelberoendes Riksförbund

Spelberoendes Riksförbund är en förening av och för spelberoende och deras anhöriga, som arbetar för att förebygga och erbjuda hjälp mot överdrivet spelande. Besök spelberoende.se för att hitta hjälp nära dig.

Skydda minderåriga från spelande

Det är olagligt för alla under 18 års ålder att öppna ett spelkonto och spela hos Lyckost.se eller på andra spelsajter. Vi vidtar alla de försiktighetsåtgärder vi kan, runt våra spel och vår spelsida, Lyckost.se, för att försäkra oss om att vi aldrig riktar oss mot eller engagerar minderåriga. Detta gäller genomgående för Lyckost i allt från våra marknadsföringsrutiner till våra interna processer.

Även om vi gör allt för att se till att minderåriga inte spelar hos oss, så är internet ofta tillgängligt för barn och unga idag. Det är främst i samarbete med föräldrar och omgivande vuxna, som minderåriga kan lära sig om riskerna och om otillåtna sajter. För att hjälpa oss att motverka att ditt barn får tillgång till otillåtet spelande har vi gjort nedanstående check-lista med rekommendationer:

  • Logga alltid ut direkt när du är klar med din spelsession
  • Se till att dina kreditkortsuppgifter hålls säkra
  • Spela inte på spelsajter i barns närhet
  • Lär dig mer om föräldralås på dina enheter
  • Lär ditt barn om riskerna med att besöka otillåtna sajter, i synnerhet onlinespelande

Frågor

Om du har några frågor, vänligen kontakta vår kundtjänst på mail: [email protected] eller ring på: 010-750 25 25